Cyberlandsholdet har haft en kæmpe oplevelse
Det danske Cyberlandshold har de seneste to dage knoklet med it-opgaver under European Cyber Security Challenge i London. En intensiv cyberkonkurrence mod 16 andre nationer, hvor snilde, it-viden og hurtighed kommer på prøve.
Ved afslutningen er den danske placering gået fra en 6. plads til en 13. plads, og holdet har en vis ærgrelse, da det er få point, der adskiller de to placeringer fra hinanden.
"Cyberlandsholdet har kæmpet for deres velfortjente point. Det er klart, at det er ærgerligt, at der er så få point, som adskiller dem fra den højere placering, de havde kort inden konkurrencens afslutning. Men sådan er spillet jo, og det danske hold har fortjent hvert et point, de har fået. Holdet har konkurreret på deres vid og evner, og de har arbejdet meget målrettet. Jeg er meget stolt af dem alle ti,” siger Michael Dyrmose, Forsvarets Efterretningstjenestes træner for Cyberlandsholdet.
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) udvalgte i juni de endelige ti deltagere til årets Cyberlandshold blandt mere end 200 kandidater, som havde løst introopgaven, der gav adgang til det videre forløb. Cyberlandsholdet, som Danmark stillede til årets cybermesterskaber, består af disse ti udvalgte it-talenter mellem 15 og 25 år, som alle besidder store evner og stort potentiale inden for it-sikkerhed.
For holdet har konkurrencen været en stor oplevelse at deltage i, og selv om placeringen i lang tid lå bedre end slutresultatet, så tager Cyberlandsholdet derfra med en lærerig oplevelse.
”Det har været en kæmpe oplevelse for holdet at deltage i cybermesterskaberne. Hele processen op til og under konkurrencen har været lærerig, og vi har haft det rigtigt sjovt sammen som hold. Samtidig er konkurrencen en unik mulighed for at møde andre mennesker med samme interesse for it-sikkerhed, og det er ikke noget, man har mulighed for at gøre hver dag,” siger Nicolai Søborg, som er holdkaptajn for Cyberlandsholdet.
I dette års cybermesterskaber blev holdene præsenteret for opgaver inden for blandt andet exploitation, host forensics, kryptologi og reverse engineering. Tyskland vandt konkurrencen, efterfulgt af Frankrig og Storbritannien på en henholdsvis anden og tredjeplads.