Et billede af en radome

   

At arbejde i FE er ganske særligt og helt almindeligt på samme tid. Vi arbejder med hemmelige opgaver, og det præger vores hverdag og den måde, vi arbejder på. Vi har fået mandat til at udnytte helt særlige midler til at afdække, hvad andre stater og udenlandske aktører forsøger at holde hemmeligt – og derfor løser vi opgaver, du ikke finder mange andre steder. Men vi er også helt almindelige mennesker, der bringer vores forskellige baggrunde og uddannelser i spil i en hverdag, der til tider er lidt ud over det sædvanlige.

 

FE har brug for din viden

FE er en vidensorganisation, og vores medarbejdere er afgørende for, at vi kan løse vores opgaver og levere den viden, der skal til for at modvirke trusler. Viden er både vores vigtigste vare og vores stærkeste kort, når vi skal holde Danmark sikkert.

 

FE er en all-source efterretningstjeneste. Det betyder, at vi beskæftiger os med alle indhentningsdiscipliner og tilsvarende analysearbejde. Derfor er vi en fagligt meget alsidig organisation, hvor vores medarbejdere også har meget forskellige baggrunde. Vi har blandt andet ingeniører, it-medarbejdere, sprogofficerer, jurister, antropologer, historikere og militært ansatte. Pladsen til forskellighed gennemsyrer hverdagen i FE, og på gangene møder du alt fra jakkesæt og stiletter til hættetrøjer og sneakers. Og selv om det ikke er så ofte, som mange måske ville tro, er der også kollegaer i uniform.

 

Vi tror på, at det netop er vores forskelligheder, der gør os stærke, og vi værdsætter styrken i vores mangfoldighed med dybe fagligheder og specialister. Men én ting har alle FE-medarbejdere til fælles uanset baggrund og funktion. Vi arbejder for at beskytte Danmark og danske interesser. Det er dét, der samler os, og dét, der gør FE til en helt særlig arbejdsplads.

 

Når stoltheden må bæres i stilhed

Opgaverne i FE vil ofte vil være hemmelige, så vi kan beskytte vores kilder, kapaciteter og samarbejdspartnere. Det betyder, at vores største succeser forbliver hemmelige, men det betyder også, at der er et stærkt kollegafællesskab, hvor der er plads til at vende både stort og småt – og ikke mindst til at fejre succeser. Hvor vi udadtil kan virke meget lukkede, bliver mange nye kollegaer overraskede over den store åbenhed indadtil.

 

Åbenhed indadtil styrker kollegarelationerne og dermed også samarbejdet på tværs. Som medarbejder i FE er der gode muligheder for at blive ekspert inden for dit felt, men det er en forudsætning, at du kan arbejde sammen med andre faggrupper. Specialisering og samarbejde er nemlig helt afgørende for, at vi kan levere effektivt efterretningsarbejde i høj kvalitet til vores kunder og samarbejdspartnere.

Overvejer du at søge job i FE?

Søger du job hos FE, vil du ikke altid kende jobbet til fulde, før du begynder hos os. Vores særlige arbejdsvilkår gør nemlig, at vi ofte først kan fortælle om alle dine arbejdsopgaver, når du er ansat og har været igennem vores sikkerhedskurser. 


Allerede når du søger jobbet, vil din omgangskreds måske finde det interessant. Derfor anbefaler vi, at du, for at beskytte dig selv, er diskret om, at du har søgt et job hos FE. Det gælder både, når du møder folk ansigt til ansigt og på de sociale medier.

 

Diskretion om jobbet er et grundvilkår, når du arbejder i en efterretningstjeneste, men dybden i din diskretion vil selvfølgelig afhænge af din funktion i tjenesten. Der er meget sikkerhed forbundet med at arbejde i FE – både for at passe på vores viden og arbejdsmetoder, og også for at holde FE’s kapaciteter hemmelige. Det store fokus på sikkerhed er med til at skabe en anderledes arbejdssituation, og det skal du have overvejet, inden du søger job i FE.

Sidst opdateret 26. september, 2023 - Kl. 08.27