[Oprindeligt publiceret af Forsvarets Efterretningstjeneste]

I weekenden 9.-10. juni afholdt Forsvarets Efterretningstjeneste den endelige samling for Cyberlandsholdets bruttotrup, hvor 24 dygtige unge it-talenter dystede intenst i opgaver inden for it, samarbejde og vedholdenhed. Formålet med samlingen var at teste it-talenterne for på den baggrund at vælge de 10, som samlet set vil udgøre det bedste cyberlandshold.

Udvælgelsen har dog været svær, da utroligt mange af kandidaterne har gjort det godt i både online it-konkurrencen, i en gruppekonkurrence i it-færdigheder og i de individuelle it-opgaver.

”Det har været vanskeligt at udvælge de 10, for feltet har været ekstremt stærkt i år. Vi har i udvælgelsen lagt meget vægt på, hvor kandidaternes forskellige styrker er, sådan at vi sikrer en bred faglig fordeling. Det er et meget stærkt hold i år, og jeg tror, Danmark har en rigtig god chance for at vinde i London,” siger Michael Dyrmose fra Forsvarets Efterretningstjeneste og landstræner for Cyberlandsholdet.

Ud af 24 it-talenter mellem 15 og 25 år har FE således udvalgt de 10 til Cyberlandsholdet 2018. De 10 deltagere består af 5 juniorer i årgangene 2004 og 1998 og 5 seniorer i årgangene 1997 til 1993, som reglerne for deltagelse foreskriver.

Henover sommeren vil Cyberlandsholdet mødes online, hvor landstræneren vil træne og sparre med holdet, når de deltager i udvalgte online it-konkurrencer. Efter sommerferien vil Cyberlandsholdet mødes til anden boot camp, hvor fokus vil være på konkret træning og øvelser op til cybermesterskaberne.

Cybermesterskaberne er skabt på initiativ af ENISA – Europæisk Netværks og Informationssikkerheds Agentur - og finder sted den 14.-18. oktober i London. Cybermesterskaberne er skabt ud fra tanken om at samle, engagere og uddanne flere it-talenter for at imødegå den store mangel på it-kompetencer.

For yderligere information kan FE's kommunikationsrådgiver kontaktes på 2160 3603.