[Oprindeligt publiceret af Forsvarets Efterretningstjeneste]

FE er Danmarks udenrigsefterretningstjeneste og arbejder – både hemmeligt og åbent – for at beskytte Danmark og danske interesser i en foranderlig verden.

Det gør FE til en særlig arbejdsplads, hvor hemmeligheder er et vilkår i dagligdagen og en del af tjenestens DNA. Men selvom vi som efterretningstjeneste er nødt til at være hemmelige, ønsker vi at være så åbne over for samfundet som muligt.

”Vi tror på, at tillid, tilgængelighed og dialog er afgørende for os, hvis vi skal være en moderne efterretningstjeneste i et demokratisk samfund. Samtidig vil vi også altid tage et afgørende hensyn til vores kilder, samarbejdspartnere og metoder. De to tilsyneladende modsatrettede hensyn kan sagtens forenes, og det er bl.a. det, beretningen er udtryk for”, siger Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Vores viden og indsats – Danmarks sikkerhed

FE har ligesom resten af samfundet gennemgået en omfattende digital udvikling i det seneste årti. Det betyder også, at truslerne mod Danmark og danske interesser er blevet langt mere komplekse og fortsætter med at udvikle sig i stor hast. Det evigt skiftende trusselsbillede betyder, at FE hele tiden er på jagt efter kompetente kollegaer, talenter og nye profiler inden for alt fra klassisk efterretning til cybersikkerhed.   

”Vi har på grund af vores elektroniske efterretningsindhentning altid været en organisation præget af teknologi. Men de seneste år har betydningen af teknologi og især datahåndtering fået en næsten dominerende rolle i vores arbejde. Derfor er fortællingen om FE som en digital arbejdsplads et gennemgående tema i INDBLIK”, siger Lars Findsen.

Du kan finde INDBLIK her

Hvordan ser trusselsbilledet ud
Hvis du ønsker at læse mere om, hvordan Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer truslerne mod Danmark og danske interesser, kan du læse meget mere om det i vores årlige ”Efterretningsmæssige Risikovurdering” fra december 2018. Vi vil inden for et par måneder være klar med en opdateret version af Efterretningsmæssige Risikovurdering som vi vil publicere her på siden.