Udover vores tre centrale lokationer har vi to indhentningsstationer henholdsvis på Amager og i Nordjylland, nær Hjørring.

FE har desuden medarbejdere, der arbejder i udlandet i kortere eller længere perioder.

Vi arbejder på at samle hele FE i et nyt domicil, der skal opføres ved Svanemølle kasserne i København.

Kastellet
kastellet i København


Kastellet i København er et af de ældste og bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Der har været soldater stationeret på Kastellet siden 1664.

Kastellet fremstår i dag som en femstjernet konstruktion. De fem bastioner er navngivet hhv. Kongens, Dronningens, Grevens, Prinsessens og Prinsens bastion. Kastellet har sin egen kirke, Kastelskirken (siden 1902 sognekirke for Kastels Sogn), og en mølle.

Udover Forsvarets Efterretningstjeneste bruges Kastellet af bl.a. Hjemmeværnskommandoen, Forsvarets Auditørkorps, Forsvarsministeriets Interne Revision, Forsvarets Bibliotek og soldaterforeninger.

Det var i 1962, at man besluttede at samle efterretningsafdelingen, der dengang var tilknyttet Forsvarsstaben, på Kastellet. Før havde man bl.a. haft til huse i Trommesalen ved Vesterport, men det var blevet trangt med plads. Siden er FE flyttet ind og ud af mange af Kastellets bygninger, efterhånden som tjenestens opgaveportefølje og antal af ansatte er vokset.

Sandagergård
Sandagergård på Amager


FE har også en stor del af sine medarbejdere på Sandagergård på Amager. Indtil 1971 var det hovedkvarter for Forsvarets Centralradio, der var den danske SIGINT-tjeneste, og som i 1971 blev underlagt FE.

Forsvarets Centralradio omfattede flere indhentningsstationer og havde siden kort efter afslutningen af 2. verdenskrig haft hovedkvarter i villaen "Vennerslund" på Strandvejen nord for København. Men den tekniske udvikling og væksten i opgaver gjorde efterhånden ”Villaen” for lille, og i 1957 blev det nye hovedkvarter, Sandagergård, indviet med et nybygget domicil.

Sidst opdateret 11. maj, 2020 - Kl. 12.42