Mød en område analytiker

 

Når man har læst områdestudier og arbejdet med forskning, som jeg har, er analysearbejdet i FE en lidt overset, men ekstremt motiverende karrierevej. Det er et nichefelt, hvor man virkelig får mulighed for at dykke ned i sit fagområde og dygtiggøre sig. Men hvor du også får en unik mulighed for at gøre din viden meget håndgribelig og direkte anvendelig i den sikkerhedspolitiske dagsorden. Jeg har indtil videre været i FE i 16 år, og jeg kører stadig glad på arbejde.”

FE er en vidensorganisation, og viden er dit største aktiv som ansat. Som specialist bliver både din person og viden bragt i spil på alle niveauer.

Som analytiker på et område følger du udviklingen i f.eks. et land eller en terrorgruppe meget tæt og bliver specialist på området. Vi analyserer materiale fra FE’s indhentningsdiscipliner, vi validerer informationer og dyrker vores kilder, og vi udfærdiger produkter til FE’s kunder og partnere. Du opdager hurtigt, at din viden både er en efterspurgt og anvendt vare i FE, og på den måde er vi en flad vidensorganisation. Det er ikke din rang, der definerer din rolle, men derimod i høj grad den viden, du har tilegnet dig. Der er en enormt høj faglighed i FE, og jeg får dagligt udfordret mine faggrænser”.

FE er en fagligt meget alsidig organisation, og medarbejderne har mange forskellige baggrunde. Men én ting går igen på tværs af organisationen – nemlig en enorm faglig nysgerrighed:

Der er en virkelig god sammensætning af mennesker i FE. Vi er meget forskellige personligt og fagligt – men vores fælles nysgerrighed binder os sammen. Vi vil vide alt om alt og forstå sammenhænge. Den nysgerrighed giver nogle engagerede diskussioner i frokostpausen, og det gør også, at jeg hver dag bliver fagligt inspireret”.

Pladsen til forskellighed og den historiske tyngde i organisationen er også noget af det, som Simon mener, gør FE til en helt unik arbejdsplads:
 

FE er for mig og de fleste herinde en helt særlig arbejdsplads. Organisationen har en lang og vigtig historie, og mange har været her det meste af deres arbejdsliv. Folk lægger deres liv her, og for nogle forbliver FE i sjælen, selv efter de har forladt tjenesten.
Men FE er også særlig, fordi vi på tværs af forskelligheder arbejder inden for en fælles ramme om noget større. Vi snakker Danmarks sikkerhed – det er altså lidt af en mission. I den kontekst er det mindre vigtigt, hvordan du f.eks. ser ud eller går klædt. Her er det fagligheden, kampånd og dit engagement, der betyder mest. Og det giver en stærk samhørighed og et godt arbejdsmiljø”.

 

 

Sidst opdateret 16. maj, 2023 - Kl. 10.00