Mød en IT specialist

 

Inden for mit felt er FE et utroligt spændende sted at være. Arbejdet med data i FE er avanceret, datamængderne er store og kapaciteterne unikke. Og så er der mange virkelig dygtige IT-folk, som du kan samarbejde med og lære af. I FE arbejder vi hele tiden på at optimere vores IT-systemer og infrastruktur, så du bliver som medarbejder en del af udviklingen mod en stærkere IT-organisation”.  

 

I FE kan du både arbejde med IT-sikkerhed og flere nye teknologier, og så er der konstant noget på spil uanset opgaven:

 

Ikke alt er machine learning, krypto og AI. Der er naturligvis også standard IT-opgaver i FE. Forskellen i forhold til mange andre arbejdspladser er, at uanset opgavens karakter så har den en kritisk funktion. Det er f.eks. ret vitalt, at vores indhentningssystemer virker, da vi jo er afhængige af konstant at kunne følge dem, der truer Danmarks sikkerhed.

 

Det handler om at finde på kreative løsninger på virkelige behov, i en kontekst der tit er præget af mange krav og sikkerhed. Det kræver sparring og faglig viden at få lavet de rigtig fede løsninger. Og det er en stor kvalitet i det faglige arbejde at være et sted, hvor man kan få lov til at have indflydelse på løsningsdesign og arkitektur som tekniker”.

 

Anders har tidligere arbejdet med IT-drift og platformsudvikling i det private erhvervsliv. Men mulighederne inden for Forsvarets Efterretningstjeneste adskiller sig væsentligt fra, hvad han har mødt andre steder:  

 

I mit team arbejder vi med avanceret, teknisk indhentning. Det er et spændende område, hvor ingen dage er ens, og hvor jeg virkelig får testet min faglighed. Den ene dag udvikler og driver jeg systemer, så data kommer frem i rette form, kvalitet og tid. Den næste dag udvikler jeg platforme og søgeværktøjer”.

 

For Anders er det vigtigt, at han selv kan præge sin karrierevej og udvikle sin faglighed. Og det kan han i Forsvarets Efterretningstjeneste, hvor der er stort fokus på kompetenceudvikling:

 

I FE er der mulighed for, at jeg kan styre min karrieremæssige retning. Jeg udvikler løbende mine kompetencer i samarbejdet med kollegerne, men der er også god mulighed for at deltage i konferencer og udviklingsevents. Jeg er f.eks. lige kommet hjem fra en rejse til et IT-hackerevent med flere kollegaer. Og det giver både meget kollegialt, men også i forhold til kompetenceudvikling”.


Sidst opdateret 22. marts, 2023 - Kl. 10.46