Mød en Digital forensics specialist

Det vildeste ved at komme ind i efterretningsverdenen var den pludselige indsigt i et trusselsbillede, som man aldrig har tænkt over før. Vi ser nyheder og læser om det i avisen, men pludselig blev det konkret, og jeg blev opmærksom på, hvor meget der skal til for at modstå truslerne mod Danmark. Det gode er, at jeg også blev opmærksom på, hvor meget vi kan, og hvor meget vi gør for at bekæmpe cybertrusler - og når du finder din egen rolle i den kamp, er det meget motiverende.”

Uanset hvilken opgave du står overfor, bliver du udfordret. Cybertruslen er så kompleks og ændres konstant, hvilket stiller store krav til dig:

Der er utrolig mange muligheder inden for cybersikkerhed i FE. Jeg arbejder for eksempel med forensics, som populært sagt er digitalt detektiv-arbejde. Når der har været en kompromittering af et system eller en enhed, efterforsker jeg de elektroniske fodspor, som kan hjælpe til at fortælle, hvad der er foregået, hvad de har fået adgang til, og hvordan de kom ind. Og FE’s muligheder og mandat gør arbejdet både unikt og spændende”.

Cybersikkerhed kan du arbejde med mange steder og i mange virksomheder, men i en efterretningstjeneste møder du udfordringer på et usædvanligt højt niveau. Derfor er der stort fokus på, at du hele tiden udvikler og dygtiggør dig:

I FE er der plads til både at udvikle sig fagligt og til at udvide sin portefølje. Det er virkelig fantastisk at være et sted, hvor der er så mange muligheder for at uddanne sig og for at blive en robust medarbejder inden for sit fag. Der er både mulighed for at specialisere sig, udvikle sig karrieremæssigt og for at sadle om og prøve kræfter med helt andre områder. Og så betyder det rent faktisk noget, at vi hele tiden forbedrer os fagligt – ikke blot for vores kunder, men i sidste ende for Danmarks sikkerhed. Cybertruslen er under konstant forandring, og det stiller store krav til, vi fagligt følger med udviklingen og dygtiggør os, så vi er på forkant med truslerne”.

Men selvom det er et stort arbejde at modvirke cyberkriminelle og andre landes spionageaktivitet, så er der stadig tid til at dyrke det sociale:

Lige så godt det er at have et fagligt fællesskab, lige så fedt er det at have et stærkt socialt sammenhold, og det har vi bestemt også i FE. Det sociale spiller en enorm rolle, og for mig er det vigtigt, at det ikke bare er en arbejdsplads. Det er venskaber og et fællesskab – som rækker ud over det faglige. Og det er ekstra vigtigt, når man er et sted, som er så lukket som FE, hvor man ikke på samme måde kan dele sit arbejde og sin hverdag med venner og familie. Så vi gør meget ud af det sociale gennem hygge og arrangementer”.


Sidst opdateret 19. april, 2023 - Kl. 12.36