Mød en data scientist

”Jeg er uddannet fysiker og har gennem en lang årrække forsket i vejr og klima. Som forsker har jeg rejst i store dele af verden og haft flere forskellige stillinger både i privat og offentligt regi. Det har været utroligt spændende, og skiftet til Danmarks udenrigsefterretningstjeneste lå ikke umiddelbart i kortene”.

Men da Louise så opslaget som data scientist i FE og hørte mere om jobindholdet, slog hun til:

”Det har altid været vigtigt for mig at arbejde med noget, som gør en forskel for det samfund, jeg er en del af. Og det må man sige, at et job i FE gør. Samtidig ’tænder’ jeg på matematiske gåder og dét at blive stillet over for kringlede problemstillinger – at få puslespillet til at gå op. Så da jeg så, at FE søgte en data scientist, hvor jeg kunne få begge ønsker indfriet, var det en no-brainer. Nu har jeg efterhånden været ansat en del år i FE, og jeg har ikke fortrudt mit karriereskifte en eneste gang”.

Som data scientist i FE er din primære opgave at identificere og formidle relevante data. Men det er ikke tilfældige data. Det er data på nogle af Danmarks højest prioriterede mål:   

”Som data scientist arbejder jeg med data; fra de bliver indhentet, gjort tilgængelige, analyseret og endeligt hvordan de bliver brugt i vores operationer. Hver dag analyserer jeg store mængder data. Jeg leder efter mønstre, som øjet ikke altid kan se. Det er de små detaljer, der kan være relevante, når det meste er overflødigt. Jeg drives af opgaven, lærer af dygtige kolleger og motiveres af diversiteten på tværs af faggrupper i FE. Og så er det jo bare fedt, at vores dataanalyse kan være med til at styrke Danmarks sikkerhed”.

FE er en fagligt meget alsidig organisation, og medarbejderne har meget forskellige baggrunde. Det er noget af det, som ifølge Louise, gør FE unik som arbejdsplads:

”Som data scientist i FE bliver jeg fagligt udfordret hver dag. Jeg har en baggrund i det naturvidenskabelige og er ikke it-uddannet, som mange af mine kolleger. Det gør, at vi angriber problemstillinger fra forskellige vinkler – og det er for mig at se en styrke. Der er en iver for at gøre ting bedre i FE, og det giver mening for mig, når vi er en gruppe på tværs af tjenesten, der arbejder mod de samme mål. Vi møder opbakning hos chefer og ledelse, og vi går alle op i vores arbejde.

Derudover er der i FE plads til faglig udvikling og gode muligheder for videreuddannelse, så når jeg en dag gerne vil prøve noget andet, behøver jeg ikke flytte mig fysisk”.


Sidst opdateret 31. marts, 2023 - Kl. 11.04